Actualiteitendebat huisvestiging statushouders Zwaagdijk

Vluchtelingen
Persfoto Michel Klein.jpg
Door Michel Klein op 10 oktober 2022 om 14:00

Actualiteitendebat huisvestiging statushouders Zwaagdijk

Vandaag is er een actualiteitendebat aangevraagd door JA21 over de huisvestiging van statushouders in Zwaagdijk. De ChristenUnie ziet niet veel toegevoegde waarde in dit actualiteitsdebat, want volgens ons is er niet zo veel aan de hand.

Het is goed dat provincie invulling geeft aan belofte om eigen vastgoed te onderzoeken om te kijken hoe zij een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de opvangcrisis in de asielketen. We moeten voorkomen dat vluchtelingen in Nederland buiten moeten slapen. Maar om nu voor iedere lokatie waar een onderzoek plaats vindt een spoeddebat te houden is wat ons betreft wat overdreven. 

Gedeputeerde Staten doet dat nu onderzoek naar een aantal locaties en betrekt daarbij de gemeente en de dorpsraad. Goede communicatie is daarbij uiteraard van groot belang. We roepen Gedeputeerde Staten op die zorgvuldigheid te blijven betrachten en betrokkenen pro-actief te blijven informeren. We moeten voorkomen dat er allemaal geruchtencircuits ontstaan, en die signalen krijgt mijn fractie nu. Dat voedt de onrust en daar is niemand mee geholpen. 

Kortom, laten we met elkaar de schouders zetten onder het oplossen van de opvangcrisis en daarbij de omgeving goed blijven betrekken.

Deel dit bericht