Tweede Kamerlid Eppo Bruins onthult label 'Van Noord-Hollandse Bodem'

van noord-hollandse bodem2zaterdag 16 maart 2019 19:40

Bij de biologische zuivel- en zorgboerderij Schapenstreek in Lutjebroek onthulde Tweede-Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) vandaag een nieuw label voor Noord-Hollandse producten: ‘Van Noord-Hollandse Bodem’. Dit deed hij samen met de provinciale CU-lijsttrekker en Statenlid Michel Klein. 

De ChristenUnie Noord-Holland wil met dit label meer bekendheid geven aan regionale producten, waardoor consumenten kunnen zien welke groenten, fruit, honing of kaas uit hun eigen 'achtertuin' komen. 

Voedsel van dichtbij voorkomt onnodig vervoer en CO2-uitstoot. Door kortere ketens krijgen boeren en telers een eerlijke prijs voor hun producten. Consumenten, agrariërs en ondernemers komen eerder met elkaar in contact, waardoor producten een persoonlijk gezicht krijgen.

Een van de eerste stickers met het label werden uitgedeeld aan Matthijs Post van ProevKantoor, die met zijn organisatie Noord-Hollandse groenten en fruit direct van telers naar consumenten brengt. Ook de schapenkaas van de biologische zuivel- en zorgboerderij Schapenstreek kreeg het label.

Wilt je het label aanvragen voor jouw product?
Stuur een e-mail naar: vannoordhollandsebodem@noord-holland.christenunie.nl

« Terug

Reacties op 'Tweede Kamerlid Eppo Bruins onthult label 'Van Noord-Hollandse Bodem''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief

« Vorige Volgende »

mei 2020

maart

februari

december 2019

november

september

juli

juni

mei

maart