Maak verschil in reistijd tussen auto en bus zichtbaar

Michel met bus.jpgmaandag 11 november 2019 10:04

De ChristenUnie is blij met de versterking van het openbaar vervoer, zoals in de begroting wordt voorgesteld. Alleen hebben we niet genoeg inzicht in de kwaliteit van het openbaar vervoer. En hoe snel gaat de bus eigenlijk? Is de reistijd acceptabel of duurt het echt veel te lang?

De ChristenUnie heeft tijdens de Algemene Beschouwingen aangekondigd met een voorstel te komen om een kaartje van de provincie te maken waarin de verschillen in reistijd tussen vervoer met de auto en de bus naast elkaar worden gelegd. Is de reistijd per bus 1 tot maximaal 1,5 keer de reistijd van de auto, dan is het traject groen. Is het 1,5 - 2 x de reistijd per auto, dan wordt het oranje. En is de reistijd meer dan twee keer zolang als de reistijd per auto, dan is het tracé rood. Een korte en overzichtelijke manier om de snelheid van het openbaar vervoer te laten zien.

Het op deze manier in kaart brengen van betere en minder goede trajecten kan helpen om prioriteiten te stellen, maar wellicht ook om mensen te verleiden van het OV gebruik te maken, indien de reistijd zich behoorlijk kan meten met dezelfde reis met eigen auto. Deze discussienota wordt op dit moment nader uitgewerkt en aangeboden aan de commissie Mobiliteit. Zodra deze gereed is, zal deze ook gepubliceerd worden op deze website.

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

oktober 2020

september

augustus

juni

mei

maart

februari

december 2019

november