Aanleg Duinpolderweg eindelijk definitief afgeblazen

Duinpolderweg bij Vogelenzang

Duinpolderweg bij Vogelenzang

maandag 30 maart 2020 10:59

Na jaren van onderzoek en het maken van allerlei plannen is nu eindelijk de aanleg van de Duinpolderweg definitief van de baan. Verstand komt met de jaren, maar nu duurde het wel heel lang voordat dit besluit genomen werd en dus is de opluchting des groter dat het nu echt definitief gedaan is met dit onzinnige project.

Een wijs besluit, want er waren vele redenen om van de aanleg af te zien. Nut en noodzaak waren niet aangetoond. Niet van de eerste schetsen, maar al helemaal niet van het halve stukje wat er uiteindelijk van overbleef. In de omgeving was er geen draagvlak en de inwoners van Zwaanshoek wiens dorp in tweeën gespleten zou worden door deze weg waren -begrijpelijk- al helemaal not amused. 

Ook het proces dat geleid heeft tot de keuze voor de midden-variant is onbegrijpelijk geweest. Als ChristenUnie hebben we tal van bezoeken gebracht aan dit gebied. We hebben met onder andere de dorpsraden van Beinsdorp en Zwaanshoek gesproken en met tal van inwoners, die getroffen zouden worden door deze plannen. En de rode draad in deze gesprekken was dat men zich niet gehoord voelde. En dat mensen tenslotte uit de krant moesten vernemen dat het tracé recht door hun tuin en woonkamer heen zou komen te lopen is onbehoorlijk en heeft het vertrouwen in de overheid geschaad.

Nieuwe kansen

Er zijn alleen wel een aantal lokale knelpunten die opgelost moeten worden. De veiligheid van bijvoorbeeld fietsende schoolgaande jeugd is op sommige plaatsen wel degelijk in het geding. Ook zijn er verschillende plekken waar het vastlopende verkeer voor veel overlast zorgt. Voor het oplossen van problemen rondom mobiliteit moeten we alleen wel een 21ste-eeuwse bril opzetten. Niet gewoon maar meer asfalt neerplempen, maar investeren in fietssnelwegen met snelle verbindingen via nieuwe bruggen over de Haarlemmerringvaart en investeren in Hoogwaardig Openbaar Vervoer dat een volwaardig alternatief is voor de auto. 

Juist ook om woningbouw in de westelijke Haarlemmermeer mogelijk te maken, is een goede en moderne ontsluiting van groot belang. Niet met een onzinnig project, maar met goede en breed gedragen lokale oplossingen voor lokale knelpunten, passend bij de 21e eeuw. 

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

februari 2021

december 2020

november

oktober

september

augustus

juni

mei

maart