Strandpaviljoens eenmalig laten staan

Strandopgangwoensdag 26 augustus 2020 14:45

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft gevraagd of strandpaviljoens van november 2020 tot februari 2021 eenmalig en gesloten, mogen blijven staan. Dit in verband met de hoge kosten voor het afbreken en opbouwen van de strandpaviljoens en ter compensatie van de inkomstenderving die strandpaviljoens hebben als gevolg van de verplichte sluiting vanwege COVID-19.

De ChristenUnie Noord-Holland heeft begrip voor dit verzoek. Voor de seizoensstranden is inderdaad een ontheffing nodig. Door gemeenten wordt momenteel aan randvoorwaarden gewerkt. Zo worden terrassen en spullen die buiten de paviljoens staan, verwijderd.

De mogelijke effecten op de natuurwaarden in de achterliggende duingebieden zijn onderzocht en de Omgevingsdienst geeft aan dat er geen nadelige gevolgen te verwachten zijn. Op 25 augustus 2020 is er overleg met de terreinbeheerders.

Gedeputeerde Staten heeft gevraagd of de commissie Ruimte, Wonen en Klimaat zich uit wil spreken over dit verzoek. GS neemt de overwegingen van de commissie mee in de besluitvorming over de ontheffing in het kader van de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV).

Hoewel we als ChristenUnie Noord-Holland in principe akkoord gaan met deze éénmalige ontheffing, hebben wij de Gedeputeerde de volgende vragen ter overweging meegegeven.  

  1. Zijn de paviljoens qua constructie bestand tegen winterstormen? Is de veiligheid gewaarborgd?
  2. Zijn er signalen opgevangen over wat omwonenden hiervan vinden? Een leeg strand in de winter heeft z’n charme. 
  3. Is er over dit verzoek gecommuniceerd, bijvoorbeeld in de lokale pers?

Ook zien wij de uitwerking van de randvoorwaarden door desbetreffende gemeenten graag tegemoet.

Heeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Stuur een e-mail naar Esther Kaper-Hartenberg, commissielid Ruimte, Wonen en Klimaat: hartenberge@noordholland.nl 

« Terug

Reacties op 'Strandpaviljoens eenmalig laten staan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief

« Vorige Volgende »

april 2021

maart

februari

december 2020

november

oktober

september

augustus