CU Amstel, Gooi en Vecht bezoekt symposium verstedelijkingsstrategie MRA

Afbeelding MRA.png
Annacarina Klein.jpg
Door Annacarina Klein op 26 oktober 2022 om 10:30

CU Amstel, Gooi en Vecht bezoekt symposium verstedelijkingsstrategie MRA

Op 14 oktober was Annacarina namens de CU-fractie Waterschap AGV aanwezig bij het MRA-symposium ‘Verstedelijkingsstrategie, bouwen aan een metropool’. In de Koepel in Haarlem gingen wethouders, gedeputeerden, raadsleden, Waterschap besturen, Statenleden en ambtelijke specialisten uit de Metropoolregio Amsterdam met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van de regio op middellange en lange termijn. 

De aanwezigen gingen in verschillende bussen op werkbezoek. Annacarina ging mee naar de zeesluis IJmuiden en de Haven van Amsterdam. Daar kregen de aanwezigen meer informatie over de toekomst van de haven van Amsterdam waaronder eventuele uitbreiding. Ook ruimteverdeling voor o.a. woningbouw en de wateropgaven, zoals verzilting, zijn besproken. Daarbij was er in het bijzonder ook aandacht voor samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. 

Meer informatie?  Onderstaande link brengt u bij een verslag van deze dag, een e-magazine en een korte video: https://mc.digitaal-magazine.nl/mra-verstedelijkingsstrategie/cover