Fractie & bestuur

Onze fractie in de Provinciale Staten

 • Michel Klein - Statenlid

  Ik werk aan de Vrije Universiteit als onderzoeker/docent bij de afdeling Informatica. Ik ben opgegroeid in Waterland en heb daarna in Amsterdam gewoond. Sinds 12 jaar woon ik in Bussum, samen met mijn vrouw, onze drie dochters en af en toe een pleegkind. In Bussum ben ik raadslid geweest voor de ChristenUnie. Daarnaast ben ik betrokken bij de lokale duurzame energiecoöperatie Watt Nu. Ik word geïnspireerd door de belofte van de komst van Gods Koninkrijk op deze wereld. Ik wil mij graag laten inschakelen in de politiek zodat af en toe al iets zichtbaar mag worden van Zijn Koninkrijk.

  Mail: Michel Klein

  TwitterFacebookInstagram
 • Yvonne Buit - Commissielid 

  Ik ben 25 jaar en woon met mijn man in een huurappartement in Amsterdam. Ik ben afgestudeerd politicoloog en sinds 2021 aan het werk bij de overheid als financial trainee.  Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, maar ik hou er ook van om te lezen of een avondje uit naar de bioscoop of een theater. Ook vind ik het heerlijk om bij te kletsen met mijn vriendinnen onder het genot van een glaasje wijn of een spelletje. 
  Wat betreft de politiek: dit zie ik als plek om verandering teweeg te brengen. Hier wil ik, vanuit mijn christelijke idealen, graag aan bijdragen. Ik geloof dat we als samenleving ons meer moeten focussen op duurzame bloei van mensen en natuur in plaats van (economische) groei.
 • Joke Hoogendoorn - Commissielid 

  Ik ben opgegroeid in de Haarlemmermeer en woon samen met mijn man in Nieuw-Vennep. We mogen we zorgen voor drie jongens, waaronder een pleegzoon. Muziek maken is een gedeelde passie binnen ons gezin. Na mijn studie Management, Economie en Recht heb ik een aantal jaar bij een vermogensbeheerder gewerkt. Momenteel ben ik een deel van de week werkzaam op de financiële administratie van een bedrijf in Amsterdam. Mijn vrije tijd breng ik graag op het strand en in de buitenlucht door. Als hobbyimker ben ik nauw betrokken bij de schoonheid en het welzijn van onze schepping.

  Mail: Joke Hoogendoorn

 • Marijke Terlouw - Steunfractielid 

  Ik ben afgestudeerd als sociaal geograaf en in het dagelijks leven werkzaam als eindredacteur en coördinator projecten. Buiten werktijd zit ik niet stil. Zo ben ik actief als secretaris voor het Hineni Symfonie Orkest en voor de bewonersvereniging van mijn buurt. Ik besteed ook tijd aan zingen, zowel in koor en als solist. Voor de ChristenUnie ben ik bestuurslid van de kiesvereniging Gooi-Noord. Ik leef in een mooi welvarend land met een grote verscheidenheid aan mensen en wensen. Samenleven gaat alleen niet vanzelf, daarmoet je aan blijven werken. Daar wil ik actief aan meewerken, dat is voor mij ‘geloof een stem geven’.

 • Arno Hoogendoorn - Steunfractielid 

  Sinds juni 2022 lees, denk en praat ik mee met de Provinciale fractie over onder meer onderwerpen als klimaat, energie, landbouw en industrie. Samen met mijn vrouw en onze 3 kinderen wonen we in Waterland. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij en opgeleid in de techniek. De energietransitie is zowel vanuit persoonlijke interesse als vanuit mijn vakgebied een thema dat mij bijzonder interesseert. Ik geef mijn geloof graag handen en voeten door anderen te helpen, door te luisteren naar verhalen van mensen in de knel, maar ook door mijn handen uit de mouwen te steken. Ik houd ervan te klussen en ons eigen huis duurzamer te maken, en doe dat ook graag in onze kerk of bij mensen thuis. Ik ben er van overtuigd dat we een serieuze opdracht hebben om heel goed voor de aarde te zorgen, voor onze kinderen en voor al het leven. Ik ervaar God in alledaagse dingen en geniet graag van muziek, zeilen, wandelen en fietsen.

  Als elektrotechnisch ingenieur werk ik veel aan projecten die altijd wel ergens raakvlak hebben met energiebesparing, duurzaamheid, overheid en maatschappij. Ik ben van nature onderzoekend en ben geïnteresseerd in innovatie. Het toekomstbestendig maken van onze energie infrastructuur is een van mijn speerpunten. Ik ben van mening dat de politiek als instrument alleen goed kan werken als politici kennis van zaken hebben en goed op de hoogte zijn van de feiten, de omstandigheden en de kansen en risico’s. Het is dan ook mijn streven om daar zoveel mogelijk een bijdrage aan te leveren door steeds kritisch te blijven en onderzoekend.

 • Joke Koelewijn - Steunfractielid 

  Ik heb 18 jaar als eerstelijns verloskundige gewerkt, en daarna 27 jaar als docent en als onderzoeker in de verloskunde. Behalve de opleiding tot verloskundige ben ik ook afgestuurd in Beleid en Management van de Gezondheidszorg. Samen met mijn man woon ik sinds 2017 in Naarden. We zijn ouders en grootouders van vier kinderen en vijf kleinkinderen. Sinds zomer 2020 ben ik gepensioneerd, maar nog niet uitgeleerd en uitgewerkt. Ik ben bezig met een master in ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit en daarnaast ben ik scriba van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Bussum. Sinds juni 2021 ben ik steunfractielid met als portefeuille natuur en gezondheid. Ik hoop in deze functie te kunnen bijdragen aan een duurzame, gezonde en rechtvaardige samenleving ‘dichter bij de droom van God’.

 • Marjon Tolhuis - Steunfractielid 

  Ik ben Marjon Tolhuis en woon met mijn gezin in Slootdorp; het eerste dorp van de Zuiderzeepolders. Het is een klein dorp in de Kop van Noord-Holland.

  In 2014 belandde ik in de fractie van de ChristenUnie van Hollandskroon als inspreker, niet wetende dat dit het begin zou zijn van een politieke carrière. Aan het eind van de vergadering vroeg de fractievoorzitter of ik er de volgende vergadering ook bij wilde zijn.

  U begrijpt het al, ik ben gebleven en in 2018 werd ik beëdigd als fractieondersteuner en in januari 2022 werd ik fractievoorzitter. In juni 2022 heb ik mij gemeld bij de provinciale fractie van de ChristenUnie en werd ik daar actief. 

  Vaak zie je pas in de praktijk waar de knelpunten zitten. Ik vind het belangrijk om met mensen in gesprek te gaan om te horen waar zij tegen aanlopen. Er voor elkaar zijn dat is wat ik belangrijk vind in de samenleving. Alleen dan kom je verder. Ik gun iedereen een schone, fijne leef omgeving waar je kan genieten van al het goeds dat God aan ons geeft, dat vraagt van ons dat we goed omgaan met de schepping.

 • Elvira Noortman - Fractiemedewerker 

  Twitter

Bestuur van de CU Provinciale Unie

 • Raymund Tromp - Penningmeester

  Raymund werd na zijn loopbaan bij Defensie in de aanloop naar de gemeentelijke herindeling van Schagen, Zijpe en Harenkarspel gevraagd om zich voor de ChristenUnie in te zetten en te proberen om een zetel te veroveren in de GR van de nieuwe gemeente Schagen. Toen dit niet lukte bleef zijn betrokkenheid bij de CU als  penningmeester van de Provinciale Unie in Noord-Holland. Raymund woont in Schagen, is getrouwd en heeft met zijn echtgenote samen we 5 kinderen, die inmiddels allen uitgevlogen zijn. Naast de ChristenUnie is hij betrokken bij de voedselbank Kop van Noord, als vrijwilliger bij Esdégé-Reigersdaal of is hij druk bezig in zijn boomgaard/moestuin.

 • Mieke Dijkema - Algemeen bestuurslid

 • Piet Bras - Secretaris

  Mijn naam is Piet Bras, al weer 64 jaar, geboren en getogen in Den Helder en in het dagelijks leven werkzaam als medewerker management ondersteuning bij de DMI (Min. van Def). Enthousiast en ervaren secretarieel en administratief ondersteuner. 

  Daarnaast ruim 30 jaar actief lid van de Vrije Evangelische Gemeente en op het terrein van de christelijke politiek, op de achtergrond als ondersteuner van de fractie en als bestuurslid van de lokale ChristenUnie. Nu, richting de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap wil ik  er aan bijdragen dat het geluid van de ChristenUnie wordt versterkt, omdat ik geloof dat dit goed is voor onze stad, onze provincie en het waterschap HHNK. 

  Het meest enthousiast ben ik over ons gezin, mijn vrouw Hennie en de kinderen en onze kleinzoon. Mooi om te zien hoe ze zijn gegroeid in hun leven. Maar ik ben natuurlijk ook blij, dat ik in alle vrijheid vanuit mijn christelijke visie mijn dagelijks werk mag doen. Als ik niet bezig ben met mijn dagelijks werk en de politiek dan vind ik het heerlijk om een wandeling langs het strand of door de duinen te maken. Of een stuk te fietsen door deze mooie omgeving. Of een aantal baantjes te trekken in het zwembad. Na die tijd is het dan ook weer mooi om rustig, in mijn studeerkamer, zelf een stukje te schrijven of een goed boek te lezen. Naast de Bijbel zijn er nog zo veel goede boeken die helpen en inspireren! 

  Tenslotte: als gevraagd wordt naar mijn levensmotto, zou ik veel antwoorden kunnen geven. Maar ik moet vooral denken aan het bordje dat in onze woonkamer hangt. Er staat een Friese spreuk op en in mijn eigen woorden gezegd, staat er: wees een zonnestraal, de ander heeft er behoefte aan. Of nog anders gezegd, de ander heeft er voordeel van, als je je licht laat schijnen.  Dat is zo nodig in deze tijd!   

  Vragen? Mail naar:  secretaris@noordholland.christenunie.nl

 • Jennifer Louisa - Voorzitter