Fractie & bestuur

Onze fractie in de Provinciale Staten

 • Michel Klein - Statenlid

  Ik werk aan de Vrije Universiteit als onderzoeker/docent bij de afdeling Informatica. Ik ben opgegroeid in Waterland en heb daarna in Amsterdam gewoond. Sinds 12 jaar woon ik in Bussum, samen met mijn vrouw, onze drie dochters en af en toe een pleegkind. In Bussum ben ik raadslid geweest voor de ChristenUnie. Daarnaast ben ik betrokken bij de lokale duurzame energiecoöperatie Watt Nu. Ik word geïnspireerd door de belofte van de komst van Gods Koninkrijk op deze wereld. Ik wil mij graag laten inschakelen in de politiek zodat af en toe al iets zichtbaar mag worden van Zijn Koninkrijk.

  Mail: Michel Klein

  TwitterFacebookInstagram
 • Marjon Tolhuis - Commissielid Mobiliteit & Bereikbaarheid 

 • Joke Hoogendoorn - Commissielid Natuur, Landbouw en Gezondheid 

  Ik ben opgegroeid in de Haarlemmermeer en woon samen met mijn man in Nieuw-Vennep. We mogen we zorgen voor drie jongens, waaronder een pleegzoon. Muziek maken is een gedeelde passie binnen ons gezin. Na mijn studie Management, Economie en Recht heb ik een aantal jaar bij een vermogensbeheerder gewerkt. Momenteel ben ik een deel van de week werkzaam op de financiële administratie van een bedrijf in Amsterdam. Mijn vrije tijd breng ik graag op het strand en in de buitenlucht door. Als hobbyimker ben ik nauw betrokken bij de schoonheid en het welzijn van onze schepping.

  Mail: Joke Hoogendoorn

 • Marijke Terlouw - Steunfractielid 

  Ik ben afgestudeerd als sociaal geograaf en in het dagelijks leven werkzaam als eindredacteur en coördinator projecten. Buiten werktijd zit ik niet stil. Zo ben ik actief als secretaris voor het Hineni Symfonie Orkest en voor de bewonersvereniging van mijn buurt. Ik besteed ook tijd aan zingen, zowel in koor en als solist. Voor de ChristenUnie ben ik bestuurslid van de kiesvereniging Gooi-Noord. Ik leef in een mooi welvarend land met een grote verscheidenheid aan mensen en wensen. Samenleven gaat alleen niet vanzelf, daarmoet je aan blijven werken. Daar wil ik actief aan meewerken, dat is voor mij ‘geloof een stem geven’.

 • Arno Hoogendoorn - Steunfractielid 

 • Joke Koelewijn - Steunfractielid 

  Ik heb 18 jaar als eerstelijns verloskundige gewerkt, en daarna 27 jaar als docent en als onderzoeker in de verloskunde. Behalve de opleiding tot verloskundige ben ik ook afgestuurd in Beleid en Management van de Gezondheidszorg. Samen met mijn man woon ik sinds 2017 in Naarden. We zijn ouders en grootouders van vier kinderen en vijf kleinkinderen. Sinds zomer 2020 ben ik gepensioneerd, maar nog niet uitgeleerd en uitgewerkt. Ik ben bezig met een master in ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit en daarnaast ben ik scriba van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Bussum. Sinds juni 2021 ben ik steunfractielid met als portefeuille natuur en gezondheid. Ik hoop in deze functie te kunnen bijdragen aan een duurzame, gezonde en rechtvaardige samenleving ‘dichter bij de droom van God’.

 • Matthijs Vet - Fractiemedewerker 

  Mail: Matthijs Vet

  TwitterInstagram

Bestuur van de CU Provinciale Unie

 • Reijer Kooij - Voorzitter a.i. 

  Reijer (1953) is de laatste 25 jaar van zijn loopbaan werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij ING. Sinds 2017 houdt hij zich meer bezig met maatschappelijke activiteiten zoals voorzitter van de lokale CU Afdeling IJmond (sinds 2013), Taalcoach, kook- en culturele activiteiten voor een Buurtcentrum in Santpoort en de activiteiten rond DFA Airport.

  Reijer is gehuwd met Saskia. Zij zijn de ouders van 4 kinderen en 7 kleinkinderen.

  Een inspirerende Bijbeltekst is voor hem Micha 6:8 waar staat wat God van ons vraagt nl. “niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God”. Dat kan op allerlei vlak. Gewoon in de buurt waar je woont, in de kerk waar je deel van uitmaakt of binnen een politieke partij. Samen met anderen zet hij graag zijn schouders onder het bestuur van de Provinciale ChristenUnie Noord-Holland waar hij sinds 8 juli 2022 voorzitter mag zijn.

  Mail: Reijer Kooij

   

 • Raymund Tromp - Penningmeester

  Raymund werd na zijn loopbaan bij Defensie in de aanloop naar de gemeentelijke herindeling van Schagen, Zijpe en Harenkarspel gevraagd om zich voor de ChristenUnie in te zetten en te proberen om een zetel te veroveren in de GR van de nieuwe gemeente Schagen. Toen dit niet lukte bleef zijn betrokkenheid bij de CU als  penningmeester van de Provinciale Unie in Noord-Holland. Raymund woont in Schagen, is getrouwd en heeft met zijn echtgenote samen we 5 kinderen, die inmiddels allen uitgevlogen zijn. Naast de ChristenUnie is hij betrokken bij de voedselbank Kop van Noord, als vrijwilliger bij Esdégé-Reigersdaal of is hij druk bezig in zijn boomgaard/moestuin.

 • Jacob Jan Kooyman van Guldener - Bestuurslid algemeen

  Jacob Jan (55) is alweer 26 jaar getrouwd en vader van een zoon en dochter.  Overdag verdient hij zijn brood op de assemblage afdeling van een luchtverversingsbedrijf in Purmerend. Naast zijn werk was hij tot voor kort oudste in een Pinkstergemeente in Hoorn, vertegenwoordigt hij de ChristenUnie als raadscommissielid in Hoorn en als bestuurslid Provinciale Unie in Noord-Holland. Jacob Jan denkt graag verder dan de waan van de dag en let op de impact die beslissingen hebben op het grotere geheel. In dit alles laat hij zich leiden door de opdracht uit Mattheüs 6:33 'Zoek eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid

 • Piet Bras - Secretaris

  Mijn naam is Piet Bras, al weer 63 jaar, geboren en getogen in Den Helder en in het dagelijks leven werkzaam als medewerker management ondersteuning bij de DMI (Min. van Def). Enthousiast en ervaren secretarieel en administratief ondersteuner. 

  Daarnaast ruim 30 jaar actief lid van de Vrije Evangelische Gemeente en op het terrein van de christelijke politiek, op de achtergrond als ondersteuner van de fractie en als bestuurslid van de lokale ChristenUnie. Nu, richting de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap wil ik  er aan bijdragen dat het geluid van de ChristenUnie wordt versterkt, omdat ik geloof dat dit goed is voor onze stad, onze provincie en het waterschap HHNK. 

  Het meest enthousiast ben ik over ons gezin, mijn vrouw Hennie en de kinderen en onze kleinzoon. Mooi om te zien hoe ze zijn gegroeid in hun leven. Maar ik ben natuurlijk ook blij, dat ik in alle vrijheid vanuit mijn christelijke visie mijn dagelijks werk mag doen. Als ik niet bezig ben met mijn dagelijks werk en de politiek dan vind ik het heerlijk om een wandeling langs het strand of door de duinen te maken. Of een stuk te fietsen door deze mooie omgeving. Of een aantal baantjes te trekken in het zwembad. Na die tijd is het dan ook weer mooi om rustig, in mijn studeerkamer, zelf een stukje te schrijven of een goed boek te lezen. Naast de Bijbel zijn er nog zo veel goede boeken die helpen en inspireren! 

  Tenslotte: als gevraagd wordt naar mijn levensmotto, zou ik veel antwoorden kunnen geven. Maar ik moet vooral denken aan het bordje dat in onze woonkamer hangt. Er staat een Friese spreuk op en in mijn eigen woorden gezegd, staat er: wees een zonnestraal, de ander heeft er behoefte aan. Of nog anders gezegd, de ander heeft er voordeel van, als je je licht laat schijnen.  Dat is zo nodig in deze tijd!   

  Vragen? Mail naar:  secretaris@noordholland.christenunie.nl