Nieuws

 1. Water.png
  Profielfoto Joke .jpg
  Door Joke Hoogendoorn-van der Maarl op 16 januari 2023

  ChristenUnie pleit voor besparing drinkwater

  Van de 128 liter die we dagelijks per persoon uit de kraan laten lopen, drinken we slechts twee liter op. De rest gebruiken we om te douchen, kleding te wassen en… ons toilet mee door te spoelen.

  Lees verder
 2. Energiearmoede.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 23 december 2022

  Provinciale Staten Noord-Holland ondersteunen het initiatief “warme kamers”

  Afgelopen maandag hebben de Provinciale Staten besloten om zogenaamde “warme kamers” in de provincie Noord-Holland financieel te ondersteunen. Vanwege de hoge gasprijzen zijn er veel mensen die de verwarming niet meer aanzetten uit angst voor de energierekening. Allerlei organisaties zoals bibliotheken, sportkantines, kerken, en ook het Leger des Heils, hebben daarom hun deuren geopend. Zo bieden zij een warme plek, een kop koffie, een maaltijd en vaak ook de mogelijkheid tot een warme douche aan iedereen die dat nodig heeft.

  Lees verder
 3. Vliegen.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 19 december 2022

  ChristenUnie boos over opkopen stikstofrechten door Schiphol

  Vorige week werd duidelijk dat Schiphol boeren heeft uitgekocht om zo rechten te krijgen voor stikstofuitstoot. Deze ‘stikstofhandel’ is een doorn in het oog van de ChristenUnie. Al eerder had statenlid Michel Klein aan het college gevraagd dit te voorkomen. Desondanks blijkt het nu weer te gebeuren.

  Lees verder
 4. Sport.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 19 december 2022

  ChristenUnie en CDA springen in de bres voor verenigingsleven

  In de afgelopen weken zijn er veel krantenartikelen verschenen met het bericht dat sportclubs en cultuurverenigingen op het punt staan om te vallen vanwege de stijgende energiekosten en de hoge inflatie. Daarom willen ChristenUnie en CDA Noord-Holland zo snel mogelijk een verhoging van de provinciale bijdrage.

  Lees verder
 5. Bushalte.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 16 december 2022

  ChristenUnie stelt vragen aan provincie over opheffen bushalte verzorgingshuis

  Vorige week werd duidelijk dat de halte bij verzorgingshuis Godelinde in Bussum is komen te vervallen. De ChristenUnie maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor bewoners, zij kunnen nu lastiger op eigen initiatief op pad.

  Lees verder
 6. Ontwerp zonder titel (6).png
  CU-Logo-Noord-Holland-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door ChristenUnie Noord-Holland op 2 december 2022

  Michel Klein opnieuw lijsttrekker voor de ChristenUnie in Noord-Holland

  Op vrijdagavond 2 december jl. hebben de leden van ChristenUnie Noord-Holland de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Michel Klein (1973) is opnieuw verkozen tot lijsttrekker. De Bussumer heeft al twee termijnen voor de partij in de Provinciale Staten gezeten. Daar heeft hij zich sterk gemaakt voor fietsinfrastructuur, duurzaamheid en een betere balans tussen natuur en landbouw.

  Lees verder
 7. Koeien.png
  Profielfoto Joke .jpg
  Door Joke Hoogendoorn-van der Maarl op 29 november 2022

  ChristenUnie wil vinger aan de pols bij gebiedsprocessen

  Joke Hoogendoorn heeft gepleit voor meer sturing in de gebiedsprocessen. Dit deed zij tijdens de vergadering van de commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid.

  Lees verder
 8. Golfbaan.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 21 november 2022

  ChristenUnie Noord-Holland wil golfbaan Naarderbos omvormen tot natuurgebied

  De provinciale fractie van de ChristenUnie wil de voormalige golfbaan Naarderbos, tussen Naarden en Muiderberg, omvormen tot natuurgebied. De partij diende tijdens de statenvergadering op maandag 21 november een motie in om het gebied aan te wijzen als onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). 

  Lees verder
 9. bus.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 14 november 2022

  ChristenUnie Noord-Holland wil de prijzen van buskaartjes bevriezen

  Recent werd duidelijk dat de tarieven voor het openbaar vervoer in Noord-Holland komend jaar naar verwachting met zo’n 7% zullen stijgen. In de regio Amsterdam is zelfs besloten om de prijs voor het reizen buiten de stad meer te verhogen dan de prijs van het reizen binnen de stad. De inwoners op het platteland zijn hiervan de dupe. Dat is niet eerlijk

  Lees verder
 10. Tankstation.png
  Persfoto Michel Klein.jpg
  Door Michel Klein op 14 november 2022

  CU Noord-Holland wil dat oliemaatschappijen hun verantwoordelijkheid nemen in de klimaatcrisis

  De provincie moet oliemaatschappijen met tankstations op Noord-Hollandse grond aanspreken op hun megalomane winsten die ze uitkeren aan hun aandeelhouders. Daartoe heeft de ChristenUnie opgeroepen tijdens de begrotingsbehandeling.

  Lees verder