ChristenUnie Noord-Holland wil de prijzen van buskaartjes bevriezen

bus.png
Persfoto Michel Klein.jpg
Door Michel Klein op 14 november 2022 om 14:46

ChristenUnie Noord-Holland wil de prijzen van buskaartjes bevriezen

Recent werd duidelijk dat de tarieven voor het openbaar vervoer in Noord-Holland komend jaar naar verwachting met zo’n 7% zullen stijgen. In de regio Amsterdam is zelfs besloten om de prijs voor het reizen buiten de stad meer te verhogen dan de prijs van het reizen binnen de stad. De inwoners op het platteland zijn hiervan de dupe. Dat is niet eerlijk

De ChristenUnie heeft daarom een voorstel gedaan om  de prijzen voor buskaartjes volgend jaar niet te verhogen. Mensen die gebruik maken van bus, zoals scholieren, mensen die geen auto hebben, ouderen en mensen met een handicap worden hard geraakt door de prijsstijging . Zij gebruiken het openbaar vervoer in hun regio om bijvoorbeeld te reizen naar school, ziekenhuis, theater, winkels of andere voorzieningen in de stad. In een periode waarbij er veel mensen gebukt gaan onder prijsstijgingen is het gewoonweg niet juist om de prijzen van de bus te verhogen. 

Het is goed dat de provincie komend jaar 1,2 miljoen euro investeert in het openbaar vervoer, zodat de buslijnen in 2023 beschikbaar blijven. Door tegelijkertijd de prijzen te  verhogen wordt het  gebruik van dezelfde bussen ontmoedigt. De ChristenUnie pleit daarom voor een extra investering in het openbaar vervoer in Noord-Holland, zodat de bus voor mensen een aantrekkelijke vervoermiddel wordt en het netwerk ook op lange termijn in stand gehouden kan worden.

Deel dit bericht