ChristenUnie en CDA roepen provincie op tot sponsoring Stichting Orgeltochten Noord-Holland

Kerk in landschap.jpg
Persfoto Michel Klein.jpg
Door Michel Klein op 3 juli 2024 om 14:00

ChristenUnie en CDA roepen provincie op tot sponsoring Stichting Orgeltochten Noord-Holland

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 11 juni hebben de CU en het CDA een oproep gedaan voor de financiële ondersteuning van de Stichting Orgeltochten Noord-Holland. Deze stichting organiseert al ruim 50 jaar met groot succes orgeltochten in Noord-Holland; de provincie met de hoogste orgeldichtheid van het land. Verzoeken van de stichting aan de provincie om in aanmerking tot komen voor een subsidie, werden tot nu toe afgewezen. Dit is opmerkelijk, aangezien de doelstellingen van de stichting volledig in lijn zijn met de uitgangspunten van de provincie voor evenementensponsoring. De tochten brengen immers het rijke culturele erfgoed van Noord-Holland op een mooie manier onder de aandacht.

Om het culturele erfgoed van Noord-Holland onder de aandacht te blijven brengen, is het volledig op zijn plaats om de Stichting Orgeltochten te sponsoren. Met een relatief klein bedrag zijn de vrijwilligers al geholpen om de stichting voort te zetten.
De gedeputeerde heeft aangegeven de organisatie en de orgels als cultureel erfgoed te waarderen en heeft toegezegd met de stichting om de tafel te gaan. Er is inmiddels ook een afspraak gepland.